Brugshunde kommer i mange størrelser

Årsagen til, at der findes så mange forskellige typer af hunde, med så mange forskellige størrelser og typer af pels er, at de over tid er blevet avlet med det formål at udføre et bestemt arbejde. Det er noget, der har taget mange generationer, hvor de karakteristika, der var ønsket, var dem man avlede på, og som har givet os alle de mange forskellige racer, vi kender i dag.

Hunde, der arbejder

De fleste tænker jagthunde, men allerede der er der forskellige roller. Der er retrievere, der med glæde hopper i vandet på alle tider af året og svømmer ud efter anskudt fuglevildt. Med deres bløde mund kommer der ikke en skramme i byttet, som de stolte leverer.

Samtidig er der jagthunde, der viser jægeren, hvor byttet er, eller der er trænet til at få fugle til at lette, så jægeren kan skyde det.

Men brugshunde er også dem, der bruges af redningsfolk, af politiet eller af toldere. Hunde, der med deres snude alene kan finde mennesker under murbrokker, spor efter en forbryder i en regnvåd skov, eller som kan finde det, folk prøver at smugle hen over landets grænser.

mts_onepage