Gør din hytte hundeklar

Har du gået alt for længe og drømt om at blive hundeejer, og nærmer dagen sig endelig, hvor du kan tage Fido med dig hjem og udvide familien med din nye firbenede ven? Så læs lige med her først. Vi har nemlig samlet en række gode råd til, hvordan du gør din “hytte” hundeklar.

Invitér din hund indenfor på et oplyst grundlag

Først og fremmest er det værd at slå fast, at du altid bør overveje grundigt, om du har tilstrækkeligt med tid og overskud til at holde hund, inden du investerer i din nye ven. At holde hund er nemlig et kæmpe ansvar, og der er masser af forpligtelser forbundet med eventyret. Rigtig mange danskere vælger dog alligevel at få sig en hund. Det er også fint, men man skal være klar på det store ansvar. Nylige tal fra Danmarks Statistik viser, at danske familier holder 550.000 hunde landet over. Så der er rigeligt med kommende hundekammerater at tage af for din fremtidige vovse.

Hus og have er at foretrække

Din kommende hund vil klart sætte mest pris på at flytte ind i et hus med have, frem for en lejlighed i en storby. Hunde har nemlig behov for at drøne rundt og bevæge sig i det fri, og det er trods alt noget sværere i en lejlighed i indre København. Vælger du alligevel at få dig en hund uden at have en have, så hav i det mindste en plan klar for, hvordan din nye hund skal luftes. Og én gang om dagen er altså langt fra nok.

Din hund har brug for masser af stimulation

Hunde er sociale og intelligente væsener. Som sådan har de behov for at være sammen med resten af “flokken”, og mental stimulation er ligeledes vigtigt. Sørg derfor for, at du i dagligdagen har masser af tid til at være sammen med din hund, og at du får leget med den med diverse former for hundelegetøj.

mts_onepage