Kæledyrenes nummer et og to

Der er mange, som har kæledyr, og der er mange, som har fugle eller gnavere, men hvis man spørge folk om, hvilket husdyr de helst vil have, svarer flertallet, at det enten er en hund eller kat.

Det er to dyr, som står højt på mange menneskers ønskeliste, og der er mange, som melder sig under fanerne, når hunde og katte skal hyldes, for de er noget helt særligt, og der er jo ingen, som kan stå for de små hvalpe og killinger, når de kommer løbende. For de er nuttede som intet andet.

Der er dog mange ting, som man skal gøre sig klart, for både hunden og katten kommer med et stort ansvar, som du som ejer skal være klar på.

De dejlige forskelle

Katten er den mere selvstændige af de to, men der er krav til en kasse med frisk kattegrus, noget som kan købes mange steder. Der er også specielle krav til en hule til katten, hvor den kan søge hen, når den gerne vil være i fred.

Der er dog katte, som er mere sociale end andre, og derfor gælder det om at finde en race, som passer ejeren fint, fuldstændig som det er med hunde.

Der er desuden specielle krav til maden. Der skal bruges foder, som er tilpasset hustigeren, og er din kat neutraliseret, som man anbefaler at gøre, så er der specielle krav til foderet, for neutraliserede katte har en tendens til fedme og nogle af dem, specielt hankatte, har en tendens til at få nyresten, noget som ejeren burde være opmærksom på.

Der er også specielle krav til hunden, og der er dens flok, ejeren og familien, meget vigtige, for hunden er et udpræget flokdyr, som dens familiemedlem ulven også er. Hunden har også et større krav til at skulle luftes, og den er ikke som katten i stand til at være alene for længe ad gangen. Selvom du har hus og en stor have, så skal din hund ud og gå. Det vil give dig en god mulighed for at køre en tur med en slagleklipper, og så er græsset kort nok til, at du kan se de efterladenskaber, som hunden naturligt vil efterlade, når den er i haven.

Lyt til de professionelle

Hunden har som katten specielle krav til foder, og er du som kommende hundeejer i tvivl, så spørg en dyrlæge til råds. De vil ofte være meget behjælpelige, og de vil også kunne hjælpe med at finde en hunderace, som vil passe ind hos den enkelte familie.

For det er en af de ting, man skal være meget opmærksom på, nemlig hvilken hunderace, der passer ind i familien, for der er hunde, som er avlet med specielle kvaliteter, og det er ikke alle, som kan have en race, der er meget aktiv, og som skal have stimuleret både krop og hoved hver dag. Der er også nogle hunde, som er mere dominerende end andre, og som ikke egner til dem, som er hundeejer for første gang.

mts_onepage