Hunde og katte kan sagtens blive gode venner

Ordsproget “som hund og kat” bruges ofte til at beskrive to individer, der er konstant i konflikt og ikke kan enes. Men det behøver ikke at være sådan. Med den rette opdragelse, træning og miljø kan hunde og katte lære at respektere hinanden og endda blive venner.

Der er en udbredt opfattelse af, at hunde og katte er naturlige fjender og vil slås som hund og kat, hvis de bliver placeret under samme tag. Men med den rette tilgang og introduktion kan hunde og katte faktisk lære at leve sammen harmonisk.

Pryd væggene

Når familien har hund og kat, der lever i harmoni med hinanden, vil I sikkert også gerne pryde hjemmets vægge – og ikke mindst børneværelserne – med billeder af katte og hunde. Hos Familietapeter.dk kan du finde et stort udvalg af billeder af hunde og katte taget af professionelle fotografer. Og hvis man i stedet ønsker et fototapet, som skaber grønne omgivelser til dyrene, finder du også det hos familietapeter.dk.

Selvfølgelig er der hunde og katte, der ikke kan komme overens. De har forskellige personligheder, forsvarsmekanismer og måder at kommunikere på. Katte er mere uafhængige og forsigtige, mens hunde ofte er mere sociale og vil have opmærksomhed. Derfor kræver det tid og tålmodighed at introducere en ny kat til en hund eller omvendt.

Giv plads og tid

Det handler om at give dem tid til at vænne sig til hinandens duft, lyde og tilstedeværelse, og give dem mulighed for at observere og interagere på deres egne vilkår. Det er også vigtigt at give dem nok plads og rum, så de ikke føler sig truet eller trængt op i en krog. God fornøjelse med både hund og kat.

mts_onepage