De bedste venner

Der er mange, som fejlagtigt mener, at hunden naturligt hader katten og omvendt, men det er der heldigvis mange eksempler på, at det gør de ikke. Mange mennesker, og ikke kun dem, der bor på landet, har både hunde og katte i deres hjem, uden det skaber problemer på nogen måde.

Lige som med så meget andet, så er det et spørgsmål om at vænne dem til hinanden. Hvis en killing eller en hvalp introduceres til et hjem, hvor der er enten kat eller hund, og hvis den lærer, at de er venner, så er det lige det, de bliver.

Flokken er dem, du bor sammen med

Selvom katten går sin egen vej, og hunden helst vil være tæt på sine mennesker, så er de ikke i tvivl om, hvem deres flok er, og hvor de hører til. De inkluderer hele familien, voksne mennesker og børn, men også de andre dyr, der bor under samme tag.

I mange tilfælde vil de nyde hinandens selskab, sove sammen på bløde puder, få deres mad det samme sted og lege sammen.

Dem, der har en hund og en kat sammen vil samtidig opdage, at de også for træk fra hinanden. En ting er, at kæledyr og deres ejere kommer til at ligne hinanden, men det gælder så bestemt også kæledyrene imellem.

Skab rammer til dem begge

Husk på, at katten skal have adgang til et kradsebræt og legetøj, der stimulerer den. Er det muligt vil en kattelem give den mulighed for at komme og gå, som den lyster. Den vil også nyde at få sin mas serveret lidt højt, så den kan spise i fred for hunden, også selvom de to er venner.

Hunden skal have legetøj og adgang til sin flok. Det gør den glad og lykkelig.

mts_onepage