Går du nok med din hund?

En hund skal have flere daglige gåture. Når hunden får al den friske luft og motion, som den har brug for, stortrives den, og du vil kunne mærke den glæde og den velvære, der gennemsyrer den, når I er derhjemme sammen. Og det er selvfølgelig en kæmpe bonus, at du selv får god motion, når du skal ud med hunden. Vi anbefaler, at din hund får minimum tre daglige ture á 20-30 minutters varighed – og hvis du vælger at gå lidt længere, gør det bestemt ikke noget. At løbe en lille tur med sin hund kan også være en ekstra bonus, der gør din hund særligt glad. Hvor meget går du med din hund? Det heldige er, at du altid kan begynde at gå mere og hvorfor ikke begynde i dag?

Din hund elsker at gå tur

Mange hundeejere har dårlig samvittighed over ikke at komme nok ud at gå med hunden, men så meget kræver det heller ikke. Hunden har ikke brug for ret meget mere motion, end vi selv har. Og hvorfor ikke se det som en gave at hunden hjælper os til at få den motion og friske luft, som vi ikke altid selv er for gode til at få os taget sammen til? Spørgsmålet er: Får din hund nok motion? Vi anbefaler at lægge tre daglige ture ind til hunden, og hvis det glipper en gang imellem, så er der jo ikke nogen, der dør af den grund. Men som udgangspunkt må vi have et vist grundlag, der sikrer, at hunden kommer regelmæssigt ud hver dag og på den måde samtidigt, får en fast rutine, som er meget gavnlig for den og for dig. Du bør aldrig forsømme hverken dig selv eller din hund.

Hunde elsker leg og bevægelse

Hunde elsker alle former for leg og bevægelse. De kan lide at løbe, springe og hoppe, så du kan fint anbringe lidt forhindringer ind undervejs på din rute. Det er også en god idé at tage din hund med på nye græsgange, så at starte bilen og køre en tur ud til skoven kan være en god investering. Hunde kan også lide at springe i vandet og at svømme, og hvis du ikke er vant til dette med din hund, så behøver du ikke være bange. Hunden finder selv vejen og kan godt svømme. Husk blot et håndklæde og en skål med vand i bilen til hunden og noget godt og solidt fodtøj til dig selv. Hvis ikke lige du har det så Find fodtøj hos footway.dk, de har alt det udendørs fodtøj, som du har brug for til dine ture. Husk, at en tur i den nærliggende park også er en god underholdning for hunden, og at hunde har brug for at få stimuleret deres sanser, ligesom vi også selv har. Det kræver noget at have en hund, og man bør som hundeejer tage ansvar for dette.

mts_onepage